fbpx

La negociació. Aprenem a negociar estratègies i trucs per arribar a un bon acord.

LA VIDA, des de Catalunya Radio abordem la negociació, eina clau en la vida de les persones i molt important en el moment actual polític i social. Aquests darrers mesos hem pogut veure com els poders polítics necessiten les habilitats negociadores mes que mai.

Existeixen diferents models de negociació,

Negociació posicional. És, pot ser, la que més utilitzen els polítics. Cadascú te la serva posició clara i el seu objectiu és guanyar.

Negociació col·laborativa. Per treballar des d’aquest model cal que les parts pensin no només en el seu benefici, sinó en els beneficis comuns, que tots dos tinguin les mateixes finalitats, en aquest cas preservar el benestar dels ciutadans.

Ens agradaria que els poders polítics pensessin, que aquesta altra negociació és possible.

El principal benefici que té la negociació col·laborativa és que genera una relació de confiança entre les parts, perquè tots dos guanyen i quan la preservació de la relació és important com és en l’àmbit polític, apostar per acords col·laboratius és un benefici per tots.

Malauradament no sempre és fàcil i és aquí on la figura d’un tercer MEDIADOR pot ser important , donat que la imparcialitat, la neutralitat i la seva expertesa professional poden contribuir a la que la negociació sigui més un guanyar – guanyar.

Convidem als poder polítics a incorporar la figura del mediador en l’espai polític

Montse Mir

CMBMediala